EL CERIb a l'stand de la Iniciativa Cultural de la Franja a Montsó




Les publicacions del CERIb (les revistes Ripacurtia, “la llengua de Castigaleu” i les “Trobades Culturals pirinenques), juntament amb altres llibres editats al Matarranya estigueren presents a la “XIV Feria del Libro Aragonés” de Montsó, dins del stand de la Iniciativa Cultural de la Franja. També s’exposaren un quadre “Aragó trilingüe” de José Miguel Gracia (president de l’ASCUMA-ICF) i els dos pòsters del cacao de la FACAO, i es va repartir la Declaració “El catalán de Aragón” del Área de Lengua y Literatura del Instituto de Estudios Altoaragones de la Diputación Provincial de Huesca.

La "XIV Feria del Libro Aragonés” de Montsó ha tancat les portes amb tot un éxit. De fet, s’ha de reconèixer la tasca realitzada per Joaquín Palacín, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Montsó, per a que en aquesta ocasió arribès de nou l’anomenat “tren de la cultura” desde Saragossa; per a aportar més expositors que mai, fins a 38; per a aportar activitats complementàries com els documentals, mostres de teatre i música ón el castellà i l’aragonès tenien cabuda, la llengua catalana no.
Les exposicions que es mostraren foren: 'Cinga Rapax. Cruzar el Cinca, historia de un desafío', la “Jacobus in Domus Templi” conmemorativa del VIII centenari del naixement de Jaume I, on també hi havia textos en llengua catalana , 'La escuela de ayer' (100 fotografies d’ escoles rurals) i 'Iglesias y torreones de Huesca' (fotografíes de Manolo Sorinas). Per l’stand de la Iniciativa vàren passar gent de Saragossa, Osca, Sabiñánigo, Castilló de Sos, El Pont de Suert, Graus, Benavarri, Castigaleu, Peralta de la Sal, El Campell, Binèfar i Favara, etc.
En definitiva, tot i la escasa presència de la llengua catalana o amb una presència similar a la llengua ficció de la planta de sota; la mostra ha esdevingut un nou èxit i un cop més ha estat un referent en el món editorial i cultural aragonès, a ón la Iniciativa Cultural de la Franja ha estat present.

Comentaris