XVII Assemblea General Ordinària de la oordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC)



La Junta Directiva de la CCEPC.D’esquerra a dreta: IGNASI CUADROS, CARLES RIBA, NARCÍS FIGUERAS, JOSEP SANTESMASES I FRANCESC VISO.









M. CARME JIMÉNEZ, Directora de l’Institut Ramon Muntaner, explicant les activitats previstes per l'IRM.









El passat dissabte 21 de gener, L’HOSPTALET DE LLOBREGAT, va acollir la XVII Assemblea General Ordinària de la CCEPC, comptant amb la col·laboració del entre d’Estudis de l’Hospitalet, que aquest any commemora el seu 25è aniversari. L’acte es va realizar a la Tecla Sala de l’Hospitalet.
El Secretari General del CERIb, CARLES BARRULL hi va assistir a l’Assemblea que va servir per a fer un balanç de les activitat realitzades al 2008 i analitzar les que es realitzaran al 2009, tant per part de la Coordinadora com per l’Intitut Ramon Muntaner. Entre els presents, a més de bona part de la Junta Directiva, del personal de l’Institut Ramon Muntaner, de bona part dels centres d’estudis és de remarcar la presencia de JOSÉ MIGUEL GRACIA, president de l’ASCUMA, de JOAN BUSQUETA, Director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, de FRANCESC AMORÓS, del Centre d’Estudis d’Isona i la Conca Dellà o d’ANTONI POL, de la Societat Andorrana de Ciències, centres amb els que el CERIb manté contactes periòdicament.
Entre les activitats a realitzar per aquest any es de destacar la creació i posterior muntatge expositiu d’un Banc d’Imatges del món rural, junt amb la Fundació del Món Rural, l’edició de les actes del VII Congrés de la CCEPC sobre Moviments migratoris que es va realitzar a València a l’octubre passat i la preparació del VIII Congrés de la CCEPC per a l’octubre de 2008.

Com a CERIb, hem de destacar la presencia al VII Congrès on hi va assistir el vice-president de l’entitat i membre de la Junta Directiva de la CCEPC, ENRIC MARQUÉS; d’OSCAR JANÉ, Director de l’Àrea de Publicacions, va fer relator de les comunicacions d’un àmbit de treball del Congrés i en ABEL AJATES, de la Universitat de Saragossa, que va presentar la comunicació . ABEL AJATES, juntament amb el Catedràtic d’Història Moderna de la Universitat de Saragossa, JOSÉ ANTONIO SALAS AUSENS, tenen un ajut de recerca per part de l’Institut Ramon Muntaner, a través del CERIb. La recerca realitzada pretén analitzar la demografia de Benavarri als segles XVI i XVII.

Comentaris