L’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça: al·legacions al projecte presentat

El febrer passat, del 2016, es va fer públic la previsió per completar el mapa de la Xarxa d’Arxius Comarcals, que com sabem molt bé són els de les comarques de l’Alta Ribagorça i de les Garrigues. La previsió de la Conselleria de Cultura era que al final d’aquest any 2016 o com a molt a principi del 2017 es podrien inaugurar tots dos equipaments. Esperarem a final d’any per expressar la nostra opinió pel reiterat incompliment, o potser ens caldrà preparar un article descrivint els futurs nous
ACC-GAR-e1454548182979equipaments i felicitant a la Conselleria perquè per fi hagi finalitzat aquest mapa d’equipaments que es va iniciar fa 35 anys.
En el cas de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça, la decisió de l’Ajuntament del Pont de Suert de cedir l’edifici de l’antiga seu del Consistori, ha agilitat les coses. El 25 de maig es va publicar al BOP de Lleida l’edicte d’aprovació inicial del projecte d’obres iniciant-se d’aquesta forma el termini d’un mes per a la informació i exposició pública i la presentació d’al·legacions el projecte de rehabilitació de l’ajuntament vell del Pont de Suert per destinar-lo a Arxiu d’aquesta comarca.
El Sr. Joan Casimiro Bernades ens ha fet arribar les al·legacions que ha presentat  “Atès que estic en total desacord amb l’arxiu que ens volen fer” on s’assenyala el que ell considera una sèrie de mancances i proposa tres alternatives al projecte presentat. Atenent a la seva petició, ho pengem en el nostre bloc sense entrar a valorar cap dels projectes, ni el de l’Ajuntament ni els del Sr Bernades, i desconeixent si s’han presentat més al·legacions.

Comentaris